Fórum Šéfkuchař

Víc lidí víc ví
Právě je 16. 4. 2024 21:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Dovolená a "rychlé vaření"
Odeslat příspěvekNapsal: 30. 7. 2007 05:57 
Offline
Návštěvník
Uživatelský avatar
Prosím o typy pokrmů a jejich značky, včetně polévek v sáčku, které jsou alespoň "trochu jedlé" a nečiší z nich chemie a vejdou se do kufru. :wink:

_________________
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku:
Odeslat příspěvekNapsal: 30. 7. 2007 12:11 
Offline
Návštěvník
Uživatelský avatar
Chemie se v tomto sortimentu asi nezbavíš. Já osobně kupuji polévky Vitana, dají se jíst a nejsou přesolené. Nejlepší pokud nemáš zajištěné jídlo, jsou doma zavařené masové konzervy. Dělal jsem je jen ve vlastní šťávě. Maso se dá pak upravit na vícero způsobů. Přidat čerstvou zeleninu, koření, na špagety atd. Maso nakrájím na kousky a podusím ve vl. šťávě jen aby nebylo při řezu krvavé, pak do sklenic.
Nezapomenout při zavařování na úzkostlivou čistotu všech používaných pomůcek a zavařovat první den na 90 st. 1,5 hodiny a po 24 hodinách znova na 90 st. 30min. Po otevření musí maso vonět, jakákoli pochybnost vyhodit!


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku:
Odeslat příspěvekNapsal: 30. 7. 2007 12:32 
Offline
Návštěvník
Uživatelský avatar
Díky Béďo, zavařování se raději vyhnu, spíš jsem myslela takovou nějakou tu pytlíkovou rychlovku. Obyčejně máme jídlo zajištěné, ale teď to nějak neklaplo. Na jídlo si sice dojdem do nějaké taverny, ale chtěla jsem to jen tak zlehka proložit. Bohužel ty pytlíkové vymoženosti mi moc neříkají, protože spíš vařím in natura, tak bych potřebovala poradit co je jedlé a alespoň trochu chutné.

_________________
Raději kapku štěstí než bečku rumu. Diogenes


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku:
Odeslat příspěvekNapsal: 30. 7. 2007 12:55 
Offline
Návštěvník
pytlíkový věci bych nebral, chemie tam bude vždycky a ani chuť není úplně nejlepší.
všechno se dá koupit na místě (většinou ne až tak dráž jako u nás, ale záleží kam jedeš), takže stačí vzít sůl a koření, na lehké proložení podle mě stačí saláty, těstoviny, chleba se sýrem apod...


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Dovolená a "rychlé vaření"
Odeslat příspěvekNapsal: 12. 1. 2009 22:36 
Offline
Návštěvník
Na každé dovolené, si vaříme jídlo vždy sami. Nevyhovuje mi ani čas podávaných jídel v hotelu, ani jejich jídla (kdo proseděl dovolenou na WC z jídla, ví o čem mluvím).
Prakticky vůbec nebereme polévky v sáčku, nebo jiné polotovary. Paštiky také ne. Většinu věcí si nakupujeme přímo v obchodech v místě a nepamatuji si dovolenou, kde by chyběly dvě jídla a to:
Špagety: Těstoviny jsou levné všude, takže ty nakupujeme až tam. Jedna z mála konzerv, kterou dovážíme, je salza napoletana od firmy Gurmán, která mi osobně velmi chutná a jíme ji i doma. Sýr zase místní. Je to rychlé, dobré a není to drahé.
Nudle z mákem: Nudle a máslo opět místní, mák si pomelu doma a smíchám s cukrem doma :o). Doma to prakticky nejím.

A protože máme těstoviny a rýži rádi, zbytek je vždy kombinace rizota, nebo těstovin s kuřecím masem a smetanovou omáčkou. Prakticky 95% surovin nakupujeme vždy v místě, takže se nemusí nic tahat a když si vzpomenu na naše první dovolené po roce 89, kde jsme si dělali bramborovou kaši ze sáčku a opékaný Luncheon...to si radši udělám ten čas a za tu půlhodinku si uvařím větší jídlo :o)


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Dovolená a "rychlé vaření"
Odeslat příspěvekNapsal: 13. 1. 2009 07:55 
Offline
Návštěvník
Uživatelský avatar
Pokud chce někdo instatní polévky, tak je nyní docela slušný výběr výrobků bez glutamátu a dalších "dobrůtek".

Na dovolené si většinou vařím z místně dostupných surovin, nicméně pár sáčků polévky Miso s sebou vezu taky (vozím jí skoro všude, mám jí i v kanceláři). Kromě toho přibalím plechovku polévky z Marks&Spencer a plechovku fazolí Heinz - vše pro případ, kdyby selhalo zásobování.

Polévka se jen ohřeje (což se dá i na ohni), fazole se v nejhorším případě dají jíst studené.

Když jsem byl v roce 1997 v UK, tak jsem se tam živil skoro jen těmi fazolemi - plechovka privátní značky Safeway nebo Tesco vyšla stála 12 pencí, což bylo tehdy něco málo přes 7,-. K tomu houska ve večerním výprodeji za nějaké 4,- a měl jsem jídlo levnější než doma. Dochucoval jsem česnekem a majoránkou - ty jsem měl z domova.

_________________
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Dovolená a "rychlé vaření"
Odeslat příspěvekNapsal: 11. 4. 2009 21:56 
Offline
Kolemjdoucí
Uživatelský avatar
Pokud jsem nekde na cestach tak se da muj zpusob stravovani shrnout do nasledujicich dvou slov: ALWAYS PASTA :D

_________________
Člověk, který nic neví, nevidí problém, člověk, který hodně zná, vidí moře problémů.
<-- Leonardo Da Vinci -->


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Dovolená a "rychlé vaření"
Odeslat příspěvekNapsal: 5. 5. 2009 10:13 
Offline
Kolemjdoucí
Červík píše:
Prosím o typy pokrmů a jejich značky, včetně polévek v sáčku, které jsou alespoň "trochu jedlé" a nečiší z nich chemie a vejdou se do kufru. :wink:


Tož v čínských polívkách z Tesca za pár haléřů bude asi chemie, víc něž jídla .. ale je to jednoduché a alespoň na chvíli to zahltí :-)


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Dovolená a "rychlé vaření"
Odeslat příspěvekNapsal: 26. 5. 2015 15:21 
Offline
Kolemjdoucí
Nám se velice osvědčil jednoduchý toaster. Nakonec jsme vybrali jednoduchý Tristar, který má ale dvě různé desky. Jedna sada (horní + spodní) je na tousty a druhý sada je bez těch středních dělicích ploch, takže se dá použít i jako malý cestovní gril. Bez problému se na něm dají dělat úplně neskutečně šťavnatý kuřecí prsíčka, ryby a další. Na cestu, kde je teda 230V, je to úplně ideální.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Dovolená a "rychlé vaření"
Odeslat příspěvekNapsal: 27. 4. 2016 10:13 
Offline
Návštěvník
Uživatelský avatar
Zdravím všechny a přeji krásný den.
Potřebovala bych poradit. Podle rad a receptu jsem poprvé zkoušela udělat doma pivní sýr. Po sedmi dnech jsem ho promíchala a ochutnala. Na topince je výborný. Jen nevím jak dlouho a kde se může ukládat ? Uzavřela jsem zbytek do zavařovací láhve, zavíčkovala, ale nevím, jestli ho nechat teď ještě v teple a nebo ho strčit do lednice a jak dlouho ho tak můžu skladovat. Poradíte mě prosím ? Děkuji :-)


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Dovolená a "rychlé vaření"
Odeslat příspěvekNapsal: 28. 4. 2016 04:53 
Offline
Návštěvník
Uživatelský avatar
Koukám, že než mě tady někdo poradí, tak sýr dostane nožičky a odejde do věčných lovišť sýrů. :hm


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Dovolená a "rychlé vaření"
Odeslat příspěvekNapsal: 26. 3. 2017 10:10 
Offline
Návštěvník
Uživatelský avatar
Jestli se nepletu, tak prakticky nikdy nedojde k expiraci, protože se do té doby rozhodně sní.

_________________
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?


Nahoru
 Profil   
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přeskočit na:  
Podmínky pro užívání služby informační společnosti | Informace o zpracování osobních údajů | Cookies
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group