|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
filomena
|
Předmět příspěvku: Ako varit ryzu (Recepty) Napsal: 14. 1. 2006 22:33 |
|
|
Návštěvník |
|
|
Sem davajte recepty, ako varite ryzu (ak inac ako zo sacku podla navodu na krabici)
Takze:
V TEFLONOVOM hrnci (aby sa nepripalila) na horucom oleji oprazim cibulu. Pridam ryzu, nakrajanu mrkvu na kocky, poprazim osolim a pridam vodu (na 1 salku ryze davam 1,5 salky vody) a pomiesam. Prikryjem a privediem k varu a na miernom ohni (na elektrickom varici varim na 2ke alebo 3ke) 15 minut prikryte varim. Uz nemiesam!!! Asi minutu pred koncom pridam rozmrazeny hrach (alebo hrach z plechovky) a zamiesam.
|
|
Nahoru |
|
|
Merlin
|
Předmět příspěvku: Napsal: 14. 1. 2006 22:40 |
|
|
Návštěvník |
|
|
Ryza v mikrovlnke
Potrebujes varnu nadobu zo skla, potom das v pomere 2:3 ryzu a vodu, trochu oleja, sol.
10 min - 1000W
20-35 min - 650W (zalezi od mnozstva ryze)
10 min odlezat
Najlepsie na tom je ze vysledok je vzdy rovnaky, ked som varil ryzu klasicky na sporaku bola pokazde ina
|
|
Nahoru |
|
|
Black_Arrow_CZE
|
Předmět příspěvku: Napsal: 15. 1. 2006 11:50 |
|
|
Kolemjdoucí |
|
|
.. no nikdy mi rýže nechutnala, až jsem ji začal dělat takhle:
Na rozpáleném oleji osmahneme(možno i s cibulkou)rýži, zalijeme vodou (jak už bylo psáno výše, na 1hrnek rýže 1,5hrnku vody), posolíme. Do prostřed položíme cibuli, do které zapícháme několik kousků hřebíčku a zakryjeme pokličkou. Vaříme do měkka. Po uvaření jen vyndáme cibuli z hřebíčkem a podáváme k nějakému jídlu...
PS: Však zkuste, ta chuť je vynikající....
_________________ mam auto // mam mobil s GPS // mam notebook // mam počítač a baví mě vařit . Proto si myslím, že můžu trochu důstojně operovat ve fórech na: živě,autorevue,mobilmania,navigovat a šéfkuchař. Děkuji
|
|
Nahoru |
|
|
myndel
|
Předmět příspěvku: Napsal: 15. 1. 2006 21:33 |
|
|
Návštěvník |
|
Rýži nejprve osmahneme na oleji. (Doporučuju nějaký smaltovaný hrnec, neboť budeme péct. ) když je všechen olej pryč, zalijeme rýži vodou, (vody ca 2x víc, než rýže) a chvíli provaříme. Když už není vidět hladina, tj rýže je částečně nasáklá, dáme celý hrnec do rozpálené trouby ne 20 minut.
Samožřejmě je možné přidat do rýže hřebíček (já dávám jen ten), cibuli apod., ale to už nechám na vaších chutích.
Pokud děláte nějaké nasládlé jídlo, doporučuju přidat do rýže jen rozinky (už žádná další dochucovadla). Rýže nasládne a bude se lépe doplňovat se s omáčkou.
|
|
Nahoru |
|
|
motorka
|
Předmět příspěvku: Napsal: 16. 1. 2006 23:12 |
|
|
Kolemjdoucí |
|
Nemate nekdo zkusenost s elektrickym hrncem na ryzi?
|
|
Nahoru |
|
|
Slonik
|
Předmět příspěvku: Napsal: 17. 1. 2006 00:49 |
|
|
Návštěvník |
|
|
Motorka: Osobní zkušenost s ním nemám, ale dost často jsem takovéhle hrnce vídal v čínských bistrech a tam, pokud se pamatuju, měli rýži vždy celkem slušnou
_________________ Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
|
|
Nahoru |
|
|
sous chef
|
Předmět příspěvku: Re: Ako varit ryzu (Recepty) Napsal: 5. 12. 2009 14:36 |
|
|
Kolemjdoucí |
|
uplne najjednoduchsie je cez konvektomat :D ale ked pocitame s tym, ze ho doma ho vlastni skoro minimum, teda mozno ani jeden clovek postaci nam aj rura na pecenie. Recept: na 1 kg ryze dame 1,5 l vody ryzu par krat preplachneme, aby sa ocistila od skrobu. Na plech dame asi 2 dl. oleja, vysypeme ryzu. Mierne osolime a polozime na nu rozpolenu cibulu. Predohrejeme ruru na 180°C Ryzu zalejem vriacou vodou a peciem 20 min
|
|
Nahoru |
|
|
JanVacik
|
Předmět příspěvku: Re: Ako varit ryzu (Recepty) Napsal: 23. 10. 2014 14:47 |
|
|
Kolemjdoucí |
|
Já dávám k rýži při vaření hřebíček. Tedy k evropské rýži, asijská má sama o sobě šmak a koření nepotřebuje
_________________ Tak tohle vysvědení stojí za to.
|
|
Nahoru |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Kdo je online |
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků |
|
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru
|
| |