Stránka 1 z 1

Krevety

Odeslat příspěvekNapsal: 17. 1. 2009 16:35
od ra.cermak
Jak jednoduše a rychle upravit krevety? ne na studeno dík. :?:

Re: Krevety

Odeslat příspěvekNapsal: 18. 1. 2009 17:12
od Slonik
Apetit 1/2009 je z velké části věnován Tapas. Mimo jiného je tam recept na vepřové won-ton, kde se krevety používají. Ale nebál bych se je dát třeba i fo fritaty nebo je jen ogrilovat a podávat s koktejlovou omáčkou

Re: Krevety

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2009 11:49
od ra.cermak
Dík já jednou vyzkoušel jen tak v jakémsi koktejlu ale nee ty smaž. vyzkouším

Re: Krevety

Odeslat příspěvekNapsal: 19. 1. 2009 13:41
od Slonik
Pravda - nebo obalit a osmažit. Taky se dá.

Re: Krevety

Odeslat příspěvekNapsal: 5. 5. 2009 10:11
od gomanek
Smažený krevety je největší pochoutka .. jako uplnej luxus .. naopak vařený jsou pěkně hnusný :-)

Re: Krevety

Odeslat příspěvekNapsal: 13. 5. 2009 19:54
od Moravanda
Ty nepapám :-/ .

Re: Krevety

Odeslat příspěvekNapsal: 26. 8. 2009 11:47
od Kryštof Korb
My je děláme úplně jednoduše: olivovej olej, do něj dát nějaký koření a na plátky nakrájený česnek, chvíli dělat, pak přihodit krevety a k tomu bagetu nebo rýži jako rizoto. Lehká výborná večeře :)

Re: Krevety

Odeslat příspěvekNapsal: 14. 3. 2018 16:02
od Swordman
Krevety sa varia alebo smažia podľa veľkosti.
Veľkosť sa označuje počtom na 1 kg ( napr. číslo 32/40 znamená 32 až 40 kreviet na 1 kg ).
Táto veľkosť sa varí max. 3 minúty ( najlepšie v riadne ochutenom vývare ) , potom sa vyberie. Keď začína ísť trocha do ružova, treba už vybrať, celé zružovené už gumovatia, čiže predlžovanie varenia a iného tepelného spracovania zhoršuje chuť a kvalitu.
Na panvici sa robia cca 1 minúta až 100 sekúnd . Predtým sa aspoň namarinujú cca 20-30 minút ( trebárs v sambal oelek ).
Môžu byť uvarené vo vývare a vmiešané do rizota a to dochutené šafranom.
Grilované na špajlíku podávané na lôžku zo zmesi listových šalátov.
Grilované, uvarené alebo osmažené a podávané s kuskusom.
Úplne najlepšie sú pre mňa v Tom Yum polievke.
Alebo vynikajúce nakoniec do akejkoľvek polievky z rýb.